13 jul. 2014

love LOTEK's daegu public library




















Building type: Public Library (competition entry)
Location: Daegu, Korea
Size: 33,000 SF
Structural Consultant: Robert Silman Associates
Design: 2012


+info: LOTEK


The Structural and Technological Systems
The structure has been designed with careful attention to sustainable building systems and contemporary technology. It is composed of some 170 standard ISO shipping containers, which have been stacked cut on the outside and carved on the inside to create flowing interior spaces and sculptural curves. This approach offers substantial advantages in both economy and environmental sustainability. A complex and expressive form can be generated with an unusually efficient structural system. This creative “upcycling” of prefabricated components has an even more positive environmental impact than the standard recycling of building materials. By mobilizing prefabrication strategies, site work and building fabrication can happen simultaneously, and construction is substantially less disruptive to the ongoing life of the neighborhood and the community: it’s a model of simpler and cleaner construction that sets a tone of proficiency and serenity: a tone and feeling that carries over into the entire life of the building. 



+LOTEK: whitney studio




















Client: The Whitney Museum of American Art
Building Type: Art Studio/Gallery
Location: New York City
Size: 720 SF
Design: 2011
Structural Consultant: Robert Silman Associates
Completion: 2012


+ info: http://www.lot-ek.com/INDEX-1

+LOTEK....carroll house



















Client: Private
Building Type: single-family residence
Location: Brooklyn, NY
Size: 5,000 SF
Structural Consultant: Robert Silman Associates 
Mechanical Sustainability Consultant: Dagher Engineering 
Design: 2011 (currently under construction)

21 steel containers are collected and stacked. 

The stack is then cut diagonally along both the top and bottom, creating a striking profile that invokes Williamsburg's industrial past, while providing a sculptural nod to the rapidly changing neighborhood. The house is located in a typical corner lot in Brooklyn, measuring 25x100-feet. 
Transforming the containers’ assembly into a single-family residence, the diagonal cut generates a very enclosed and private monolith from the surrounding streets.
The diagonal also modifies the conventional ground-floor rear yard type and use, allocating private outdoor space at each level of the house.
Large glass doors allow access to each deck, offering light and cross ventilation at all levels.
A steel stair along the north wall connects all outdoor spaces. 
The house is currently under construction.


+ info: http://www.lot-ek.com/INDEX-1

abyss table and more















deep-glass-tables-greg-6

deep-glass-tables-greg-7

deep-glass-tables-greg-5

deep-glass-tables-greg-4

deep-glass-tables-greg-2

3deep-glass-tables-greg-2

+ info : http://duffylondon.com/